Eddan 8 månader

Igår var vi och träffade BVC-tanten igen. Hon mätte dig till 75 (sjuttiofem!) centimeter och du väger nu 9220 gram. Alltså. Nio kilo bäbis. Det är en del att bära runt på. Men det behöver vi nu inte göra så mycket då du helst av allt går själv. Med hjälp av mamma eller pappa. Och blir emellanåt lite frustrerad för att vi inte går tillräckligt mycket. Men nu sa faktiskt BVCtant att vi måste låta dig ligga på golvet och själv komma på hur man reser sig upp. Så då blir det kanske kinkiga veckan.

Du äter i stort sett vanlig mat nu, minus lite kryddor. Med god aptit. Vi har infört ett extra grötmål till dig på kvällen då det kändes som att du sover bättre och faktiskt gör av med mer energi nu.

Din personlighet blir tydligare och tydligare. För det mesta är du väldigt glad och ler mot främmande människor. Även om vissa män(niskor) kan få dig att tappa fattningen och gråta. Men för det mesta går det väldigt bra med nya människor. Du är ganska envis när det kommer till vad du vill göra och inte göra. Till exempel gillar du inte att bli buren med ansiktet inåt längre. Du snor runt tills du hittat din position med ansiktet utåt, mot dem vi möter. Babybjörnen funkar fortfarande bra, men jag orkar inte bära dig några längre sträckor.

Du ammar fortfarande på kvällarna och natten, men kvällsamningen känns som att den kanske är på väg bort då du faktiskt klarar att somna utan. Om du vill. Fast jag förstår om du inte vill. Det är ju faktiskt lite mysigt att ligga och vaggas och snutta lite.

Du blir rejält frustrerad av att inte kunna förflytta dig själv. Men det kanske släpper när du kommer på hur man använder armarna att hasa med.

Just nu sitter du i din stol och väntar på lunchen. Ganska frustrerad av att vänta. Eller bara av att sitta still.

Älskade ongen. Du är så fin.

Annonser

En reaktion på ”Eddan 8 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s