Just do it!

Det här med att gå kurs o hjärt- och lungräddning för barn. Så himla viktigt. För inte vet jag hur ni är, men jag är en sån där som behöver repetera saker emellanåt för att komma ihåg hur man gör för att rädda en människa i nöd. Så. Bara gå kursen om ni får chansen, ni kommer inte att ångra er.

Jag hade turen att få gå kursen gratis, men den är faktiskt värd att betala både fyra- och åttahundra för.

Annonser

2 reaktioner på ”Just do it!

  1. Förra våren hade min kusin och hennes man namnfest för sin ena dotter. Deras äldsta barn, en flicka som då var 2 år, satte en godis i halsen och ett annat barn kom och ropade ”K har satt i halsen, hon kan inte andas!”

    K kom stapplandes, hon fick ingen luft. På en halv sekund hade min kusin – hennes mamma – slängt sig ner på golvet, lagt K över knät som man ska och dunkade henne lätt över ryggen ”uppåt”, sådär som man ska. Efter en vidrig, vidrig stund av total ångest (och massor av gäster i en ring runt om) kom godisen upp och K började hosta/andas.

    Alltså, att ha lärt sig hur man ska göra i såna situationer, så väl att man bara gör dem helt instinktivt och SNABBT, är ju helt ovärderligt. Hoppas alla föräldrar (och andra!) lyder ditt råd.

  2. Undrar om sådana kurser finns i Colombia. Jag har skrivit ut en manual med bilder och satt upp på väggen bredvid skötbordet så att jag repeterar varje gång jag byter blöjor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s