Pappan som tycker om att köpa rosa

Maria berättar vidare om hur hon och henne barn handskas med svårigheterna att klä sig sitt kön.

Idag var jag på sandlådehäng med finaste baby T och hans pappa Markus. Som för övrigt är gift med finaste Kajsa . Och som har den finaste av rosa overaller. Alltså. Baby T har. Inte de vuxna.

Och vi satte oss inomhus ett tag för att värma oss och ge våra små lite näring. Då det från flera håll kommer frågor om det lilla barnet, är det måntro en liten tjej? frågade en mamma. Och vilken fin overall, har du ärvt den av storasyster kanske? Kanske inte ordagrant men med den undermeningen.

Och vet ni vad fina Markus säger?

Jag gillar att köpa rosa till mitt barn.

ALLTSÅ.

Styrkan i att säga det. Jag blev så himla stolt att få vara vän med honom och hans fina lilla familj. Alldeles gråty. Och de häpna mammorna och papporna. Och när vi pratade om det efteråt (för jag var tvungen att berätta för honom hur imponerad jag var av hur han lagt fram det) sa han så enkelt att: Ja men T är ju så söt i rosa!

Bara så.

Enkelt.

Och jag blev sugen på att gå raka vägen in på Lindex/KappAhl/H&M/whatteva och ba köpa upp hela deras rosa kollektion och sätta på Eddan. För vi kan faktiskt ändra normer. Vi måste bara göra det!

JUST DO IT!

 

Annonser

3 reaktioner på ”Pappan som tycker om att köpa rosa

  1. Å gud så skönt att få en bra historia också, så man inte deppar ihop helt! Fasen vad bra!

    (Kommer att tänka på en bekant till mig som bloggade en bild på sin son i rosa tights eller vad det var, och som skrivit under bilden: ”X har på sig syrrans brallor HAHA, vi är inte så noga med sånt vi”. Jag tror att hen faktiskt verkligen trodde och hoppades att bilden bidrog till att motverka normer, men så FEL det blir när den måste ”förklaras” med en text om varför sonen har rosa brallor på sig. Blir ju exakt tvärtom då”. Bara bilden, utan ”ursäkt”, hade varit tusen gånger bättre såklart.)

  2. Härligt! Jag tror det är genom att vettiga bloggare tar tag i normändringen det kommer att gå fortare framåt. Det finns ju inga kommersiella intressen i att bryta det gamla verkar det som. Har läst mer diskussioner om detta senaste veckan i olika bloggar och känt i magen än jag har gjort på väldigt länge i andra kanaler. Så jävla bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s