Eddan 9 månader

För några dagar sedan blev du nio månader gammal. Du sitter nu upprätt, och idag tog du dina första riktiga kryptag. Du blir fortfarande mycket frustrerad av att försöka själv, men när du klarar det blir du så glad.

Din åttonde tand visade sig häromdagen, efter två dygn av febertoppar. Det gjorde nog riktigt ont den här gången.

Du går hellre än kryper, antingen med hjälp av någon av dina föräldrar eller din läragåstol som vi lånat.

Och nu äter du små smörgåsbitar alldeles själv. En hel del hamnar på golvet, men lika många får du faktiskt i dig också.

Det känns ännu mer som att du börjar bli en liten människa nu. Du har en egen vilja och skrattar och ler åt folk på bussen nästan jämt.

Du fortsätter svaja med armarna när du sitter i stol, vilket får oss att undra vilken konstnärlig liten människa vi har framför oss. Din farmor tror att det är ett känslouttryck, och jag är benägen att hålla med henne. Du tycker om att hoppa och ivrigt sträcka ut tungan och det ser ut som om du leder en orkester eller liknande.

Sen är du helt fascinerad av tvättmaskinen. Du kan stå i en kvart och titta in i den snurrande trumman. Det har du inte efter mig. Möjligtvis efter din far.

Nu när vi håller på att flytta och visa lägenheten har du fått mycket mer utrymme att springa runt på, och det märks att du blir tröttare snabbare. Åka vagn är fortfarande en favoritsysselsättning och du tittar dig runt och lär dig om världen. Ofta helt tyst, som att du begrundar vad det är för värld du har kommit till. Med en blick så klok.

Det har varit en jobbig månad rent mentalt, och det har nog satt sina spår i vår relation. Vi har varit ute mycket, men när vi har varit inne så har vi gått varandra på nerverna en del. Men nu känns det som att det börjar styra upp sig. Jag har mer energi/tålamod och du verkar mer nöjd. Och nu kommer ju snart vintern. Den första snön har kommit och gått.

Snart är det jul, då åker vi till mormor och morfar. De kommer bli så glad att träffa dig igen. Du charmar dem, som du charmar alla andra!

Älskade lilla barn. Tänk att vi fick bli dina föräldrar. Vi är så tacksamma!

Annons

4 reaktioner på ”Eddan 9 månader

  1. Åh fina ord, får små tårar här hemma. Lilla älskade Eddan. Tycker ni får ta och komma upp till oss och känna på riktig snö 😀 sen när flytt och hemnetknarkandet har slutat upp. Eddan måste ju få känna den fiska luften och se urskogen haha 😉

    Hoppas ni mår bra och att ni snart får hitta ert hem. Vi längtar och ser fram emot att ses där helgen v50 🙂

  2. Å vad fint! Jag har en bebisblog också, förutom Unsatisfactory. Försöker hålla isär dem så jag vill inte länka till den i min andra blog, men nu får du en länk här! Den är dock mest som en dagbok för dem som är för långt bort för att vara med och kanske inte så intressant för utomstående. Vad vet jag.

    Hursomhelst: håller på att starta en facebookgrupp nu! Hinner tyvärr inte göra mer än starta den just idag, men här har du en länk: https://www.facebook.com/groups/feministforaldrar/

    Hoppas den funkar. Har inte sysslat med grupper innan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s