Hur vi tänker kring boendet

Det här med att vi letar nytt boende.

Det har såklart enbart att göra med att vi nu är tre i familjen. Och att vi vuxit ur den tvåa vi bor i. Sen att jag är en hamster. Som samlar på hög hellre än slänger på sophög. Och vi anser oss inte ha råd att köpa en större lägenhet på Kungsholmen. Så bara är det. Även om jag ÄLSKAR Kungsholmen massor.

Hilarious föräldrar bor i Arkösund (och mina i Skåne) och de är uppe i Stockholm ganska ofta. Därav vill vi att deras resväg inte ska innebära att åka igenom hela Stockholm för att komma till oss. Så det talar för Söderomsöder. Sen arbetar Hilarious vid Slussen och jag i City så lite närmare skulle det ju vara om vi bodde Söderomsöder.

Sen har vi fortfarande dörrarna öppna för både hus, lägenhet och radhus. Vi står i bostadskön sen cirka en månad tillbaka och har fått kallelse till nybyggnation. Det blir ju lika dyrt som att köpa något per månad, men samtidigt slipper man stressen av att ”vi befinner oss i en bostadsbubbla-snacket”. Då kunde vi hoppa ur marknaden ett tag och se varthän det lutar. Det skulle vara skönt. Samtidigt som det verkligen VERKLIGEN lockar med ett radhus eller hus. Något eget. En liten täppa att sköta om.  En liten gräsplätt för Eddan att leka på.

Sen har vi en hel del krav på boendet. Praktiska krav. Det ska vara lätt att transportera sig till jobbet (pga annars kan vi lika bra flytta till annan stad, och det vill vi inte) . Det ska vara minst 100 kvadrat (nåt att växa i osv). Det ska vara ett stort och ljust kök (pga vi tillbringar mycket tid i köket). Det ska inte vara en massa renovering inblandat för vi kan/vill/ids inte.

Sen ser vi detta boende som ett femårsprojekt. Vi kommer att bo där i kanske max fem-sju år, sen utvärdera och se vart vi vill.

Sen har vi ju de där estetiska kraven. Och tyvärr är de ganska många hos mig i alla fall. Har jag insett. Damn us att vi bott i ett relativt nybyggt kök till exempel. Då går nästan alla andra kök som är äldre bort. Det är verkligen så ytligt, men jag har så svårt att släppa på kravet att det ska vara relativt nytt och fräscht.

Jakten fortsätter.

Tack alla för bra tips och länkar.

Ps. Mela, skitfint det du skickade, men pool? Kommer ni och badar med oss då?

Annons

En reaktion på ”Hur vi tänker kring boendet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s