Tandtroll

Det här med att barnet skriker som en vettvilling när vi försöker borsta tänderna på honom. Är ju sådär lagom kul. Ibland kastar han sig ur famnen och skriker som om vi slagit honom. Vi känner oss tacksamma för ljudisolerade väggar om en säger. Men hur förklarar vi för en ettårochtremånaders att han kan få problem med tänderna/tandköttet om han inte låter oss borsta. Häromdagen kastade han sig så mycket att hans huvud åkte in i toalettstolen. Oskönt! Då skrek han ännu mer. 

Såklart blir det mycket bättre om han själv får göra´t, men hur bra blir det tror ni? 

Hur gör andra människor? Eller är det bara vårt barn som inte vill bli tandborstad? 

 

Annons

4 reaktioner på ”Tandtroll

  1. Ojoj, hörde ni inte Edith när hon var likadan…? Det gick över nån gång…oklart när, oklart hur. Ett tag tyckte hon det var roligare om vi tog eltandborste så det är en idé att testa. Nu är hon väldigt noga att det ska vara bamsekräm å en viss färg på tandborste osv.

  2. Han kanske kan få en egen att vispa runt lite med samtidigt som ni borstar med en annan? Annars är ett tips att borsta framför spegeln och borsta lite på era egna tänder så att han ser vad ni gör. Men som mycket annat kan det säkert vara ”en sån period” som snart går över…

  3. Jag fick ett tips av en kompis att youtuba barn som borstar tänderna. Youtube funkar alltid här, först körde vi tandborstvisan, sen barn som borstar tänderna och i vissa fall har vi kört lite gulliga djur eller alfons för E blir så distraherad att hon bara gapar och glömmer att vi faktiskt borstar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s