Eddan 18 månader (eller 1,5 år som jag föredrar att säga)

Lilla älskade unge.

Nu är du ingen bäbis längre och jag är ingen nyförlöst kvinna. Du är ett barn som klarar dig väldigt bra på egen hand. Du har ett stort passivt ordförråd, och nu den sista månaden har du verkligen börjat experimentera med ljud och läten för att göra dig förstådd. Du säger bland annat mamma, pappa, sitta, tack, hitta, myra, bä och gör ifrån dig djurläten på löpande band. Du kan peka ut nästan alla saker i din favoritbok med massor av bilder på saker. Det är våffla, båt, tiger, svamp, traktor och en massa andra. Du säger ifrån hur du vill göra något, du både skakar på huvudet och nickar, beroende på vad du vill. Du säger ja och nej. Ibland bara för att testa oss misstänker vi. Men det är fruktansvärt sött.

Du är verkligen ett charmtroll och älskar att dansa, speciellt till jazz. Och klappa händerna gör du gärna och ofta. Knäpper med fingrarna och slår på knäna.

Du hämtar gärna dina egna kläder på morgonen, för du vet precis var de finns. Du hjälper till på alla sätt du kan komma på, om det så är att plocka fram skorna till din stora gravida mamma eller plocka ur diskmaskin och tvättmaskin eller lägga tillbaka saker i skåp.

Vi har köpt lite ny inredning till ditt rum, bland annat en stor blå (vuxen)säng och en garderob. Du är så stolt över din nya säng och springer snabbt in till den när det är dags att sova, men somnar sen inte särskilt fort. Nattningarna har blivit 1,5-timmes historier nästan varje kväll. Vi läser sagor, helst Hattjakten och Den magiska pumpan tills du blir alldeles trött. Vi tänker att det kanske blir lättare att somna när du börjar på förskolan (den 15 augusti börjar inskolningen). Du sover hela nätterna igenom, från 21:00 till 07:00, någongång emellanåt ända till 08:00. Sovmorgon! Vaknar alltid med ett leende på läpparna!

Vi köpte en pall till badrummet, så nu står du själv upp och borstar tänderna (med en del hjälp från oss) och tvättar händerna. Med den heta sommaren har vi också infört mitt-på-dagen-dusch med mamma (som också behöver svalka av sin sälkropp) och du verkar gilla det massor, för du springer in i duschen så fort vi nämner dusch.

Ute på lekplatserna är du en modig kille som vågar åka rutschbana själv, de större banorna med lite hjälp att ta dig upp. Du är ganska avvaktande och iakttagande mot andra barn och du kan bli helt trollbunden av att det kommer andra barn till sandlådan, då sitter du och tittar på dem länge länge…

Vi är mycket stolta över att få vara dina föräldrar och tittar ofta på varandra och bara ler, njuter av hur fin och skön du är att ha att göra med. Sen att du inte vill gå och lägga dig på kvällarna, utan bara vara uppe ungefär hur länge som helst om du bara finge, det är ju egentligen bara charmigt även om det känns bättre att försöka lägga dig i någorlunda samma tid varje kväll. För även du blir ju trött och tappar humöret…

Nu ska du också strax bli storebror, och du har länge fattat att det är något med mammas mage, när vi frågar var Kiwi är pekar du på min mage. Och nu i veckan kom du fram och sa HEJ HEJ till magen. Och pussade på den. Och när vi frågar vart ditt syskon är pekar du också på magen. Om du verkligen förstår innebörden av ett syskon är tveksamt, men något av det förstår du. Det ska bli spännande att få följa dig vidare i livet, underbara unge!

Jag älskar dig så mycket lilla Eddan!

Annons

En reaktion på ”Eddan 18 månader (eller 1,5 år som jag föredrar att säga)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s