Ni vet preventivmedel…

Alltså.

Så himla trist att behöva tänka på det nu också mitt i alltihop, men så sa min bm att det är ju jätteroligt med två små barn men orkar ni med ett tredje nu direkt? För. Tydligen. Även om vi gjorde IVF med Eddan och Kiwi kom av bara farten så menade hon på att en tredje också kan göra det. Och att jag tydligen är i SUPERFERTIL ålder. Hm. När vi gjorde utredningen fattade jag det som att vi typ passerat den där superfertila åldern för tio år sen. Men aja. Nu säger hon så och hon vet bäst osv. Så. Hon pratade in mig på en kopparspiral eftersom jag är stort anti-fan av hormoner. Och swish swosh så hade hon gjort både cellprov och satt in en spiral. Kändes ingenting. Typ skönt. Dessutom hjälpte hon mig att hitta det rätta knipet. Ni vet. Snippgympa osv. Så nu är jag kittad för operation kroppen2013.

Blöder som en gud.

Men det kanske blir bättre. Om ett tag. Det är tydligen den enda biverkningen av kopparspiral. Blodet. Många blöder mer än vanligt. Tjolahopp. Det var bara det jag ville säga. Om preventivmedel osv.

Annons

21 reaktioner på ”Ni vet preventivmedel…

 1. Det där med preventivmedel är ju roligt. Jag kan inte blöda mer. Fysiskt alltså. Mitt blodvärde hamnar i botten redan varenda månad, jag blir snurrig och dessutom så blöder jag igenom ungefär alla skydd i världen på en timme eller mindre. Glöm att ens försöka röra sig de första 24 timmarna. Niagarafallet (ursäkta). Så BM sa nej till kopparspiral.Och så är jag överkänslig mot hormoner. Och latex.
  Så ja. Det var väl det där att knipsa då. Men tänk om en vill ha den där tredje sen? I alla fall. Trots att det skulle vara skitjobbigt.

  1. Oj det där låter ju skitjobbigt. En liten fråga bara, hur vet man att man är allergisk mot latex? Och nej, skulle också tveka inför sterilisering, det känns så otroligt definitivt. Plus att jag ju faktiskt vill ha tre barn. Bara inte just nu.

 2. Jag hade kopparspiral i typ tio år pga fick stora svarta blåmärken över hela kroppen av p-piller – men jag blödde mycket mindre med den! Max tre dagar!

 3. Borde ta tag i det där jag med. Även om jag tror att det är liten risk/chans med tanke på att vi inte fått någon unge av bara farten. Kanske skulle hoppa på erbjudandet om din bm, jag gillade min men hon är liksom bara bm så det går inte att ha henne som vanlig gyn för preventivmedel och sånt.

 4. Jag är trots allt impad över att folk har tid och ork att nuppa med två små barn! När fixar man det? Tips tack! Vi får typ aldrig till det. Och har bara ett barn. Ingen orkar. Så händer det blir det kondom. Hoppas spiralen funkar! Jag blev faktiskt till trots att morsan hade en sån 😵. Kanske jag inte borde ha sagt? Hm… Det är väl säkert dock, helt sjukt att jag finns!

 5. Jag skaffade kopparspiral för något år sedan. Det var jobbigt första månaderna men nu är jag så nöjd. Bästa preventivmedlet jag testat! Hoppas du också ska må bra med den.

 6. Åh vilket dilemma. Jag vill inte ha spiral som sitter ”fast” i kroppen. Vill liksom kunna bestämma själv när / om jag vill försöka bli gravid. Å hormoner känns so so. Minipiller gjorde bara att jag blödde en massa. Å vanliga p-piller tycker jag minskar lusten en del. Funderar på att kanske testa p-ring.

  1. Jag tyckte också det var lite ailienkänsla den första veckan (eller fram till första sex) men nu är det helt ok. Ingen känsla alls. Glömmer typ bort att den finns där..

 7. OBS skrattar lite åt mig själv också när min spontana tanke när jag läser frågan ”det är ju jätteroligt med två små barn men orkar ni med ett tredje nu direkt?” är att ja, det vore väl inte så dumt med en tredje rätt snart… 🙂

 8. Åh jag satte in spiral direkt efter Gael fötts. Bästa grejen ever. Min är dock hormonspiral (fast det är ju lokala hormoner, påverkar ingenting, inte alls som p-piller). Med hormonspiral blöder man inget alls. Har inte haft mens på två och ett halvt år.

  1. Ja hon pratade om den också, om jag får väldigt rikliga blödningar då kanske jag går över på den, verkar som du säger bara lokalt så är ju en helt annan grej (inte för att jag EGENTLIGEN fattar skillnaden men…)

 9. Och så den här artikeln häromdagen, om att läkemedelsföretagen inte lanserar manliga p-pillar för att 1. ”det inte finns någon efterfrågan” (eeeh??) och 2. ”de preparat som finns ännu inte är HELT biverkningsfria”.

  Jorå, så himla härligt att alla preventivmedel för kvinnor är så fantastiskt biverkningsfria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s