Iska/Kiwi 3 månader på söndag

Det har av (o)naturliga skäl varit lite sisochså med uppdateringar kring den lilla bäbisen på bloggen. Med Eddan gjorde jag en statusupdate sisådär varje månad men med Iska har jag liksom inte hunnit med. Det har varit så mycket annat (dålig bortförklaring, dålig prioritering såklart men whattahell). Nu då. Lite stats.

Det lilla gossebarnet väger idag 6440 gram och mäter 63 centimeter. SEXTIOTRE!! Det betyder att han vuxit tio centimeter på sin lilla korta jordetid. Och nästan dubblat sin vikt. Och jag menar, det märks ju att han växer, men ändå. Och är det något som utmärker honom såhär långt så är det hans goda humör och att han somnar (och sover några timmar) i egen säng redan. Vi lade om en del rutiner ganska tidigt och numera känns det som att han kommit in i dessa väldigt bra. Äter sina stora mål (frukost, lunch, middag)(ersättning)) och mellanmål (amning) på typ normala tider. Däremellan snuttar han lite på natten när jag lyft över honom i vår säng, men han klarar sig ganska bra på det.

På dagarna sover han oftast mycket på förmiddagen och är mer vaken på eftermiddagen, för att somna runt 15-tiden och sova fram till 17ish. Sen lägger vi honom efter ett sista mål ersättning vid 20ish och då sover han ofta till 03:00-04:00ish.

När han är vaken är han en stjärna. Skrattar mycket och sitter gärna i babysitterna och tittar på sin storebror som springer runt och gör konster. Ibland får han sig en puss av storebror. Ibland en lite hård kram eller försök till tjyvnyp. Storebror tycker mestadels att det är helt okej med en liten bror som hänger med i vagn överallt. På förskolan blir han mäkta stolt och ”ägig” när de andra barnen flockas kring vagnen för att få sig en titt på bäbisen.

Från att ha varit bara ett litet litet knyte så börjar han nu ta form som människa. Som en liten varelse som faktiskt hör till den här familjen. Och det känns såklart som att han ALLTID har funnits. Numera förstår vi dock inte hur mycket tid vi hade över när vi bara hade ett barn. HERREGUD. Myriader av tid liksom. Och även om inte varje sekund är pure pleasure med små barn som skriker och vi prövas som föräldrar så är det enda så jäkla häftigt och roligt och jävla coolt att vi nu har lillebror hos oss.

Lillebror Iska! Som vi älskar dig, vår kära lillebror!

Annons

4 reaktioner på ”Iska/Kiwi 3 månader på söndag

    1. Han dricker ca 120 vid varje mål, har ingen aning om det är lite eller mycket, men nu funderar vi på att öka upp det lite för han verkar bli hungrig fortare. Hur sover er lille?

      1. Han sover som en kratta. Just nu håller han på att lära sig att vända på sig, så nu äter han typ var 90:e minut om nätterna. Men innan dess sov han som absolut längst i fyra timmar. Vi försöker verkligen att pressa i honom MYCKET ersättning inför natten, men han får som mest i sig kanske 100 ml.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s