Iska 5 månader

Det är några dagar sedan du fyllde 5 månader nu Iska lilla, men oh vad du växer och oh vad jag älskar att hänga med dig. Vi tvingades ställa in ditt vaccinationstillfälle förra veckan och idag hade de slut på vaccin (du hade ny tid idag) men ska göra ett nytt försök på torsdag. Då vi även ska mäta och väga dig. Du låg lågt på tillväxtkurvan innan jul, men av din nuvarande tyngd att döma bara måste du ha kommit upp på linjen igen. Vi hoppas på det!

Nu har jag slutat amma dig helt, även nattetid tar du flaskan numera, och my vad du älskar den. När du ser den på håll öppnar du munnen och ropar efter den med söta små bäbisrop. Vi ger dig mellan 180 och 210 ml varje gång, och du har sällan några problem att dricka hela. Magmunnen är fortfarande inte stängd så en del av ersättningen brukar jag få tillbaka i form av kräk, men vad gör det när närmaste tvättmaskin är endast fem meter bort.

Du snurrar fram och tillbaka på madrasser på golvet, men har inte helt lyckats vända dig ännu, men jag tror det sker vilken sekund som helst. När du får hjälp över kan du sträcka ut och spänna nacken hårt hårt. Du är superstark i benen och står upp med hjälp. Gärna.

Du är nästan alltid glad, om än något frustrerad och uttråkad mellan varven när vi inte lyckas underhålla dig. Du leker med skallror, nappar, legobitar och kläder som ligger framme. Undersöker och pratar joller med dem. Du somnar numera utan napp emellanåt, och vi försöker få dig att använda den mindre. Det går riktigt bra, förutom vissa gånger då du helst av allt bara behöver den för att somna in. Supertrött! När du skrattar smälter vi helt. Du har ett smittande skratt. Att blåsa dig på magen gillar du jättemycket, då kiknar du nästan av skratt.

Älskade lillebror, som Eddan nu lärt sig uttala namnet på. Och han ropar på dig, vill ha dig med, undrar om du är vaken. De senaste veckorna verkar han förstått att han inte får slå dig i huvudet också, vilket vi är mycket tacksamma för. Vi bytte till sittdelen på vagnen innan jul för du fick inte plats att sträcka dig en centimeter knappt i liggdelen. Du verkar gilla din nya vagn. Du kan numera se ut och vara med i vad som händer utanför vagnen på ett helt annat sätt.

Lilla älskade Iska.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s