Iska 4 månder

Idag blir han fyra månader. Barnet. Lillebror. Bäbis-Iska. Igår var vi på BVC och mätte och vägde och paniken när BVC-sköterskan säger att han halkat ner under sin kurva. Borde väga ett kilo till. Hon rekommenderar en tesked matolja i ersättningen och invägning om knappa två veckor igen. Se om han tjockat på sig lite. Troligtvis magsjukan som gjort det.

6680 gram. 64,6 centimeter. Men en glad liten bäbis. Med nära till skratt och med starka ben som han nu övar med varje dag. Att stå.

Och att det redan gått fyra månader sedan du kom till oss i augusti, det har jag så svårt att förstå. Det känns som igår. Och ändå. Har du ju alltid funnits.

Du får ta en del smällar av storebror som av kärlek eller okontrollerbart raseri kommer och slår bilar eller armar i huvudet på dig. Ofta ser du obrydd ut av den ganska tuffa behandlingen och vi försöker ju stoppa Storebror så ofta vi hinner.

Din första magsjuka ja. Den red du ut väldigt bra, även om den tog en del på dina kroppsmassa. Nu ser vi till att bygga upp det där skeppet igen. Ersättning med matolja. Är det fler som fått det rådet?

Annons

2 reaktioner på ”Iska 4 månder

  1. Oj, men alltså – när S var 4 månader så vägde hon 5540. Först när hon var 8 månader vägde hon 6,6… Så det är nog ingen större fara, tänker jag? Men ja, olja i ersättningen fick brorsans äldsta (eller smör+messmör).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s